ناجا تنها مرجع توزیع تجهیزات دفاع شخصی

 

رییس مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا با تاکید بر اینکه ناجا تنها مرجع ارائه تجهیزات دفاع‌شخصی است، اسامی شرکت‌های متخلف در این زمینه را اعلام کرد و گفت: اسپری‌های اشک‌آوری که در بازار سیاه به فروش می‌رسد برای بازدارندگی حیوانات وحشی است و سبب خفگی و سوختگی صورت و نابینایی فرد می‌شود.
رییس مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا با تاکید بر اینکه ناجا تنها مرجع ارائه تجهیزات دفاع‌شخصی است، اسامی شرکت‌های متخلف در این زمینه را اعلام کرد و گفت: اسپری‌های اشک‌آوری که در بازار سیاه به فروش می‌رسد برای بازدارندگی حیوانات وحشی است و سبب خفگی و سوختگی صورت و نابینایی فرد می‌شود.


سرهنگ سیفیان در گفت و گو با خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد سامان‌دهی و ممنوعیت استفاده، فروش و تجهیزات نظامی گفت: شورای امنیت کشور به منظور سامان‌دهی و سازمان‌دهی استفاده، فروش، خرید، توزیع و نگهداری تجهیزات مانند شوکر، افشانه و … مقرر کرده است، توزیع و فروش این تجهیزات از سوی نیروی انتظامی صورت گیرد که به طبع آن مرکز انتظام پلیس پیشگیری مسئولیت این مهم را به تعدادی از موسسات خدمات حفاظتی – مراقبتی در سطح کشور واگذار کرد.


رییس مرکز انتظام ناجا با بیان اینکه چهار بخش لشکری، کشوری و صنوف و اشخاص حقیقی می‌توانند درخواست‌کننده این تجهیزات دفاع‌شخصی افشانه باشند، گفت: نیروی انتظامی به صنوف و سازمان‌هایی که درصد بیشتری در بحث وقوع جرم دارند از جمله جواهر فروشان طلا و جواهر، صرافان، داروخانه‌ها به خصوص شبانه‌روزی، وکلا، دادگستری، جامعه‌پزشکی، پرستاری، افشانه داده است.

وی در مورد چگونگی واگذاری افشانه به صنوف خاص گفت: اعضای صنوف عنوان‌شده می‌توانند از طریق اتحادیه مربوطه درخواست خود را برای دریافت افشانه اعلام کنند.


سیفیان با بیان اینکه افراد کشوری خواستار افشانه می‌توانند درخواست خود را از طریق سازمان حراست سازمان مربوطه اعلام کنند گفت: افرادی می‌توانند از طریق حراست سازمان‌های مربوطه درخواست خود را برای دریافت تجهیزات اعلام کنند.


سیفیان در مورد افراد وابسته به سازمان‌های لشکری نیز گفت: این افراد از طریق رده‌های حفاظت اطلاعات سازمان متبوع خود به مرکز انتظام متصل می‌شوند.

چگونه افشانه بگیریم؟

شرایط واگذاری افشانه به افراد حقیقی اعلام شد



شوکر


رییس موسسه انتظام ناجا در مورد دریافت تجهیزات و افشانه از سوی افراد حقیقی که تابع صنف و سازمان خاصی نیستند نیز گفت: این افراد می‌توانند ضمن درخواست افشانه، دلایل نیاز خود به تجهیزات دفاعی را عنوان کنند و به پلیس پیشگیری استان خود دلالت داده که پس از ارائه درخواست در کمیسیون‌هایی خاص بررسی می‌شود و در صورت تایید درخواست برابر روند کاری تجهیزات به آن فرد حقیقی تعلق می‌گیرد.

از تجهیزات کجا استفاده شود؟


وی با بیان اینکه این تجهیزات واگذار شده به افراد تنها باید در حوزه کاری و نوع خواسته داوطلبان مورد استفاده قرار گیرد گفت: به عنوان مثال برای پزشکان استفاده از افشانه در صورت تعرض در حوزه کاری قابل استفاده است و اگر این فرد در محلی دیگر بر سر موضوع خاصی نزاع داشت حق‌استفاده از این تجهیزات را ندارد.

محرومیت از تجهیزات، بهای تخلف

سیفیان در مورد سوءاستفاده از این تجهیزات گفت: استفاده از این تجهیزات دارای مقررات خاصی است و اگر افردی از این تجهیزات دفاع‌شخصی سوء استفاده کند. از هرگونه استفاده از تجهیزات محروم شد و در صورت عدم‌التزام به این امر فرد خاطی به مراجع‌قضایی معرفی می‌شود چرا که این افراد تنها مجاز به استفاده از این تجهیزات در بحث شغلی خود هستند.


وی درباره اینکه آیا آموزش‌های خاص نیز به افراد متقاضی ارائه می‌شود گفت: این تجهیزات از سوی وزارت دفاع دریافت می‌شود و این سازمان بروشورهای آموزشی تعبیه کرده است که همراه با این تجهیزات به متقاضی ارائه می‌شود که بر اساس آن نحوه استفاده از این تجهیزات به متقاضی بیان شده و در زمان تحویل این تجهیزات توصیه و تذکراتی از سوی افراد مستقر در موسسات به متقاضی ارائه شده و متقاضیان پس از آن اقدام به تکمیل تعهدنامه می‌کنند.

اعلام شرایط تمدید تجهیزات

وی در مورد نحوه تمدید مجوز حمل و استفاده از این تجهیزات گفت: پس از پایان مهلت انقضای دستگاه افراد می‌توانند مجددا به مراکز و موسساتی که قبلا تجهیزات دفاع‌شخصی را دریافت کرده‌اند، مراجعه و پس از تحویل تجهیزات خود، کارت مجوز و تجهیزات جدید تحویل گیرند.

۱٫۵ سال، عمر مفید افشانه‌ها

سیفیان با بیان اینکه در صورت انقضای تجهیزات (افشانه – شوکر) وسایل قبلی بازپس گرفته می‌شود گفت: عمر مفید افشانه‌ها یک سال و نیم است.


وی با بیان اینکه کلیه تجهیزات دفاع‌شخصی ساخت داخل و وزارت دفاع است گفت: این سازمان بنا به خواسته ناجا، اقدام به تهیه شوکر و افشانه می‌کند و این افشانه‌ها از دوز پایینی برخوردار است و تاثیرات، عوارض آنها روی بینایی و صورت کم بوده و صرفا اثر بازدارندگی دارد.

از شوکری با ۲۵۰۰ولت تا خرید ۸۰ هزار تومانی افشانه

سیفیان با بیان اینکه تجهیزاتی که خارج از چرخه ناجا و به صورت تبلیغات اینترنتی و سوءاستفاده از نام‌های خاص به فروش می‌رسد عوارض ناگواری بر جسم افراد می‌گذارد گفت: به عنوان مثال شوکرهایی که در بازارها به فروش می‌رسد دارای ولتاژ برق ۱۸۰۰، ۲۰۰۰، ۲۵۰۰ هستند و این در حالی است که برق ۲۲۰ ولت پس از چند ثانیه فرد را به حالت کما می‌برد و بیش از این بدن انسان را با مشکلات عدیده روبرو کرده و ممکن است موجب مرگ افراد شود.

اسپری اشک‌آور خارجی برای مقابله با حیوانات وحشی است


خفگی، سوختگی و نابینایی عوارض استفاده از اسپری خارجی

سیفیان در مورد اسپری‌های اشک‌آوری که در بازار سیاه به فروش می‌رسد نیز عنوان کرد: اکثر این اسپری‌ها در بحث بازدارندگی حیوانات وحشی مورد استفاده قرار می‌گیرند و از دوز بالایی برخوردار هستند و باعث خفگی و سوختگی صورت و حتی موجب نابینایی فرد می‌شود.


به گفته وی، به استناد ماده ۱۱ و ۱۲ قانون مجازات قاچاق سلاح و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز به تحمل حبس و جریمه غیرنقدی طولانی مدت (۲ تا ۵ سال) در مورد نگهداری، حمل، فروش و استفاده محکوم می‌شوند.


ناجا تنها مرجع ارائه تجهیزات دفاع شخصی


اعلام نام ۵شرکت متخلف


ماجرای عبور از محدوده طرح ترافیک با مجوز حمل تجهیزات

رییس مرکز انتظام ناجا در مورد فعالیت‌ شرکت‌های فروش تجهیزات غیر مجاز گفت: تنها مرجع توزیع، نگهداری و ارائه مجوز تجهیزات دفاع‌شخصی در کل کشور و در تمامی نهادها و سه قوه (مجریه، مقننه و قضایی) نیروی انتظامی است و شرکت‌هایی که از طریق اینترنت اقدام به فروش این تجهیزات می‌کنند تحت تعقیب مراجع‌قضایی قرار می‌گیرند که تاکنون نیز چندین شرکت مورد شناسایی قرار گرفته که برخوردهای لازم نیز با آنان صورت گرفته است.


به گفته سیفیان، شرکت‌های ناجی فتح مرصاد، حافظین قائم موعود، ایوان سراج فرهنگ، ناجی گسترجم، به پویان پوشش پارسیان از جمله شرکت‌هایی هستند که به صورت غیرمجاز اقدام به فروش تجهیزات دفاع شخصی می‌کنند.

شوکر۷۴هزار تومان و اسپری ۲۴هزار و۵۰۰تومان


رییس مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه گاها این شرکت‌ها عنوان می‌کنند که با مجوزهای این شرکت‌ها نیز می‌توان از مبادی ورودی ترافیک و طرح عبور کرد به ایسنا گفت: کارت‌های صادره از سوی مرکز انتظام به مانند اوراق بهادار بوده و با استفاده از نور ماورای بنفش می‌توان رگه‌های طلایی که داخل این کاغذ امنیتی است ملاحظه کرد و از اصل بودن یا نبودن آن مطلع شد و تجهیزاتی که از طریق مبادی قانونی به افراد واگذار می‌شود قیمت ناچیزی دارند، به گونه‌ای که اسپری گاز اشک آور حداکثر ۲۴،۵۰۰ تومان تعریف شده است و برای شوکر نیز مبلغ ۷۴ هزار تومان در نظر گرفته شده است که احتمال دارد این رقم افزایش اندکی داشته باشند.


شوکر

بیمه تجهیزات دفاعی در قبال حوادث احتمالی

رییس مرکز انتظام ناجا با بیان اینکه بنا به درخواست، تحویل گیرندگان این تجهیزات می‌توانند به مدت یکسال با هزینه اندک (زیر ۱۰ هزار تومان) خود را در قبال حوادث پیش آمده احتمالی بیمه کنند گفت: این تجهیزات نیز بیمه می‌شوند.


به گفته سیفیان، کیفیت تجهیزات داخلی از نظر صلابت کار همانند نمونه خارجی است اما عوارض نسبت به نمونه خارجی کمتر است.


وی درباره اینکه آیا مرکز انتظام می‌تواند برای تجهیزات افرادی که خارج از شبکه ناجا اقدام به خرید کرده‌اند مجوز ارائه دهد؟ گفت: نوع تجهیزات خارجی (ولتاژ و دوز) با تجهیزات ارائه شده از سوی ناجا هم خوانی ندارد و به طبع آن امکان صدور مجوز برای این تجهیزات وجود ندارد اما افراد می‌توانند ضمن تحویل تجهیزات خود، درخواستی مبنی بر دریافت تجهیزات قانونی کرده در صورتی که پس از بررسی و احراز صلاحیت فرد توسط کمیسیون‌ها بلامانع بود، به وی تجهیزات تعلق می‌گیرد.


به گفته وی، سلامت جسمانی از جمله سلامت روحی و روانی و … از جمله شرایط عمومی استفاده از تجهیزات است.


سیفیان با بیان اینکه صدور مجوز افشانه و شوکر به صورت متمرکز در اداره تجهیزات مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا صادر می‌شود گفت: در پشت کارت (مجوز) شماره تجهیزات (افشانه – شوکر) قید شده است و با این روش برای تجهیزات هویت سازی شده است.

  نظرات